Psiholog Ioana Gherghel

0721 22 95 22 Consultație doar cu programare prealabilă

Despre Mine

Ioana Gherghel

Sunt Ioana Gherghel, psiholog clinician, cu drept de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România și psihoterapeut în specializarea psihoterapie psihanalitică de cuplu, familie și grup, acreditat de Asociația Română de Psihanaliză de Cuplu și Familie - ARPCF București*.

*ARPCF București este insituție furnizoare de formare de bază și continuă în specializarea psihoterapie psihanalitică de cuplu, familie și grup, acreditată de Colegiul Psihologilor din România.

În ceea ce privește pregătirea mea profesională, am absolvit Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe Socio-Umane, Specializarea Psihologie. După finalizarea studiilor de licență am absolvit programul de master "Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie" din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu. Ulterior am ales să mă specializez în psihoterapie psihanalitică și am parcurs programul de formare de bază al Asociației Române de Psihanaliză de Cuplu și Familie, București. În prezent, din dorința de a completa în permanență pregătirea mea profesională cu noi informații și experiențe, particip constant la seminariile de formare continuă susținute de ARPCF București.

Vă aștept într-un mediu securizant și confidențial, unde vă puteți exprima liber gândurile și emoțiile, fără a fi criticat sau judecat, un loc în care puteți beneficia de intevenție specializată și adecvată nevoilor pe care le aveți și dificultăților cu care vă confruntați.

În cadrul cabinetului de psihologie, principalul meu scop ca psiholog clinician și psihoterapeut este acela de a folosi căile optime de intervenție psihologică și psihoterapeutică, adecvate problematicii cu care se confruntă persoana care adresează o cerere de intervenție.

Principalele competențe ale psihologului clinician sunt cele de Principalele competențe ale psihologului clinician sunt cele de psihodiagnostic, evaluare clinică și intervenție psihologică.

Psihoterapia psihanalitică presupune, în primul rând, înțelegerea dinamicii psihice a individului. Psihoterapia psihanalitică de cuplu, familie și grup se bazează pe înțelegerea funcționării interne a individului în relație cu ceilalți (partenerul de cuplu, membri ai familiei sau membri grupurilor din care facem parte).


Cabinetul Individual de Psihologie Gherghel Ioana din Sibiu este înregistrat la Colegiul Psihologilor din România (Certificat de înregistrare nr. 1053).